Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses

  Osteoporoz kemiğin dayanıklılığının azalması ve kolay kırılma halinin ortaya çıkmasıdır. İnsanlar yaşlandıkça kemiklerinin sağlamlığı azalır. Bu normal bir durumdur. Ancak çeşitli nedenlerle  kemikteki bu zayıflama, kemiğin kolaylıkla kırılması derecesine  gelirse, kemiğin tedavi  edilmesi ihtiyacı ortaya çıkar.

                Özellikle bayanlarda var olan östrogen hormonu,   kemiğin sağlıklı kalmasını temin eden unsurlardan birisir. Hanımlarda adetten kesilme  döneminde  azalan bu hormon  nedeniyle kemiğin zayıflaması yani bilinen ismi ile kemik erimesi  hastalığı ortaya çıkar. Bu da ileride,  vucuttaki  belli bölgelerde ağrıya neden olur . Küçük darbelerle dahi kemiklerde kırıklar oluşabilir. Bu hastalık uzun yıllar boyunca fark edilmeden ilerlediğinden, genellikle ilk kemik kırığı oluşunca anlaşılır. Osteoporoz nedeniyle olan Kırıklar,  çoğunlukla  bel ve sırt bölgesinde , el bileğinde ve  daha ileri yaşlarda kalça kemiklerindedir.

               Artmış bir kemik erimesi  yani Ostoporoz ile nasıl mücadele edebiliriz?

Öncelikle kişinin tıbbi geçmişinin bilinmesi gereklidir. Kişide var olan rahatsızlıklar, kullandığı ilaçlar, ailesinde osteoporoz rahatsızlığının olması, beslenme alışkanlıkları. Sigara kullanımı, spor yapıp yapmadığı,  osteoporoz la ilgili risklerin saptanmasında önemlidir. Tıbbi öyküsünde riskleri yüksek görülen kişilerde DEXA testi dediğimiz kemik erimesi testi yapılır ve bunun sonucuna göre bir tedavinin gerekli olup olmadığı saptanır.

               Tedavide sadece ilaç kullanımı yeterli değildir. Hastanın beslenme alışkanlıklarının  değiştirmesi,sigara kullanımını bırakması , spor yapması gerekmektedir.

               Günümüzde Osteoporoz tedavisinde kulanılmakta olan bir çok ilaç mevcuttur. Hangi ilacın hangi hasta gurubunda kullanılacağı konusu ,konuyla ilgili uzmanın vereceği bir karardır. Osteoporoz açısından risk faktörlerini taşıdığınızı düşünüyorsanız mutlaka konuyla ilgili bir hekime  başvurmalısınız.